#Spoiler alert

Bas van der Putten

Toeval bestaat niet

Bas van der Putten

Ik ben spreker, ondernemer en energie-tsunami Bas van der Putten. Ik geef inspirerende lezingen over persoonlijke ontwikkeling, geluk en veerkracht. Ik deel mijn ervaringen en alle kennis die ik heb opgedaan met passie, energie en humor.

Ondanks dat in het komende stuk 24 keer het woord “Ik” staat, gaat dit stuk niet over mij. Het gaat over jou. Over ons. 

Jij leest dit waarschijnlijk omdat je hier terecht bent gekomen vanuit interesse, omdat je op zoek was naar informatie over Persoonlijke Ontwikkeling, Veerkracht of Doorzettingsvermogen. Misschien ben je hier terecht gekomen voor mij of misschien bij toeval. 

Spoiler alert: toeval bestaat niet. 

Bas van der putten in de media

Delen = vermenigvuldigen

Dus, je bent hier en daarom kan ik wat met je delen. Ik heb kennis en verhalen. Uit eigen ervaring of de ervaringen van anderen. Ik noem het ook wel mijn eigen database voor geluk. Voor mij is deze database echt en alles waar. Ik leef en handel er in veel gevallen dagelijks naar. Maar dat maakt de database niet van mij, laat staan de waarheid. Niemand kan het recht op de waarheid claimen, dus ik ook niet. Gebruik het als hulpmiddel, pas het toe zoveel als je wilt. Neem het voor lief of laat het liggen. Het is mijn ervaring, mijn mening, mijn opgedane kennis en jouw vrije keuze om er (n)iets mee te doen.

Waarom deel ik graag? Ik geloof oprecht dat je door te delen kan vermenigvuldigen. Door te delen kan een ander groeien. Ik groei zelf ook door de kennis en verhalen van anderen. Alle kennis die je opdoet, elk verhaal dat je hoort verandert je namelijk een beetje. Of je het wil of niet. Want van alle kennis, elk verhaal, leer je. Je weet namelijk altijd iets meer dan daarvoor. 

“You live, you learn”. Je staat nooit stil. Zelfs zonder naar mij of iemand te luisteren doe je elke dag ervaringen op. En door ervaringen op te doen, leer je. En door te leren, groei je.  En als je groeit, verander je. En verandering kan 2 kanten op gaan, positief en negatief. 

Ik heb al heel wat veranderingen meegemaakt. Sommige klein, sommige life changing. Allemaal onmisbaar.

Just a happy guy

Het viel vooral andere mensen op dat ik, ondanks grote negatieve veranderingen in mijn leven, er altijd positief onder bleef. Sterker nog, enige tijd na deze ongelukkige gebeurtenissen verbaasde men zich erover hoe ik toch iedere keer er weer sterker uit leek te komen. En in alle eerlijkheid, ik heb me er ook wel eens over verbaasd. Totdat mensen aan mij gingen vragen “Bas, hoe doe je dat?”, “Wat kan je mij leren om ook zo positief te blijven?”.

Het eerlijke antwoord toen was dat ik ook geen idee had. Ik zei dan vaak “I’m just a happy guy. Altijd geweest en zal ik ook hopelijk altijd zijn”. Maar daar kan niemand iets mee. Men wilde antwoorden, leren en zo ben ik me gaan verdiepen in de wondere wereld van persoonlijke ontwikkeling. Het werd een soort “backward engineering” en dat proces is nog steeds gaande. 

Inmiddels heb ik al aardig wat antwoorden gevonden en snap ik inmiddels heel goed:

  1. Hoe haal je het beste uit jezelf? Cliché? Dan in ieder geval meer dan nu!
  2. Hoe ga je om met onvermijdelijke tegenslagen? Spoiler alert, shit hoort erbij!
  3. Hoe wordt de kans van slagen het grootst. Wat de uitdaging ook is!

De komende tijd zal ik bovenstaande punten 1 voor 1 bespreken. Ik gaf je al een spoiler alert in het begin. Toeval bestaat niet. Alles is het gevolg van een aktie, maar daarover later meer. 

Wil je niets missen, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn verhalen en kennis als eerste in je mailbox. Dan is dat alvast geen toeval meer 😉 

Zoek jij een spreker? #sprekergezocht

Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe ga je om met onvermijdelijke tegenslagen? Hoe zorg je ervoor dat je kijkt naar de roos en niet naar de doornen? Ik biedt inspirerende lezingen aan over GelukPersoonlijke Ontwikkeling en Veerkracht

Ik deel mijn ervaringen en alle kennis die ik heb opgedaan met passie, energie en humor. Het resultaat? Ik breng mensen, individueel of in teams, privé en zakelijk in beweging. En dan kan verandering starten.

Ben jij benieuwd naar mijn lezingen, neem vrijblijvend contact op. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meer Blogs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte