#5

Bas van der Putten

Blog 5: Geef! Als eerste én meer!

Bas van der Putten

“Kill them with kindness” is 1 van mijn vele mantra’s, bij gebrek aan een beter woord. Mijn kinderen kennen hem maar wat goed. Maar ook vele (oud) collega’s en vrienden. Het woord “Kill” klinkt wellicht niet zo vriendelijk en moet je daarom ook niet al te letterlijke nemen!

Er zijn ontelbare situaties die we meegemaakt hebben en gaan meemaken waarbij we instinctief en ook het liefst zo primair mogelijk zouden willen reageren. 

[start quote] 

“$G*#X@, wat ‘n…

 • rotklant/ 
 • zeikcollega/ 
 • scheitbroer/zus/ 
 • a-sociale weggebruiker/ 
 • poepjuf (letterlijke woorden van mijn dochter)/
 • k@tscheids/
 • trage f^@kbediening
 • nietsnut klantenservice
 • [jouw keuze]
 • etc.
 • etc. [einde quote]”

Geven is nu eenmaal beter dan nemen...

Maar ja, communicatie gaat 2 kanten op en de kans op een goede afloop van die situatie wordt niet heel veel groter als jij er met zo’n gestrekt been ingaat.

Ik ben niet heilig (verre van zelf), maar door schade en schande heb ik wel geleerd dat precies andersom het beste resultaat oplevert. 

Geven is nu eenmaal beter dan nemen. Dus, probeer het eens. Voor je reageert, geef de ander die 5 seconden rust en even ademhalen. Geef die ander het voordeel van de twijfel, geef die ander persoon de mogelijkheid om uit te praten, geef ruimte, geef begrip, geef rust

Ik kwam vandaag een mooi filmpje (opnieuw) tegen op Linkedin:

 

Er was iemand die er op reageerde met een quote van de Drentse zanger Daniël Lohues 

“Aordig doen tegen mensen die niet aordig doen

Want die benn aordiogheid ’t hardste neudig” 

vrij vertaald naar ABN:

“Ben aardig tegen mensen die niet aardig zijn, want die hebben aardigheid het hardste nodig” 

En dat is precies wat ik bedoel met “Kill them with kindness”

WRAP UP

In https://www.basvanderputten.com/blog/spoiler-alert/ geef ik in 3 punten aan hoe o.a. de kans van slagen het grootst is. De afgelopen blogs heb ik die 3 punten middels 5 thema’s kort aangekaart:

 1. Geef je hersenen goede (positieve) voeding
 2. Kom in beweging (letterlijk)
 3. Omring jezelf met de juiste mensen
 4. Kom in aktie!
 5. Geef

Dit is maar een klein stukje kennisdeling van mijn ervaring en onderzoek naar geluk, persoonlijke ontwikkeling en veerkracht. Wil je meer lezen/weten? Volg mij op Linkedin en/of schrijf je hier in voor de nieuwsbrief, dan ben je altijd en als eerste op de hoogte van nieuwe verhalen, kennis en avonturen.

Be someone’s spark today. You’ll light up a world!

Zoek jij een spreker? #sprekergezocht

 

Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe ga je om met onvermijdelijke tegenslagen? Hoe zorg je ervoor dat je kijkt naar de roos en niet naar de doornen? Ik biedt inspirerende lezingen aan over GelukPersoonlijke Ontwikkeling en Veerkracht

Ik deel mijn ervaringen en alle kennis die ik heb opgedaan met passie, energie en humor. Het resultaat? Ik breng mensen, individueel of in teams, privé en zakelijk in beweging. En dan kan verandering starten.

Ben jij benieuwd naar mijn lezingen, neem vrijblijvend contact op. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meer Blogs