Blog 2: Move It!

Bas van der Putten

Blog 2: Move It!

Bas van der Putten

Et voilà, blog 2! 

Even een tussentip: probeer zoveel mogelijk te vieren in het leven. Daar wordt je blij van. Judith (mijn vrouw) en ik vieren bijvoorbeeld elke maand op de 15e dat we elkaar ontmoet hebben en dan drinken we een glas bubbels. En dat al 110 keer (15-08-2022). Dus dat ik nu een 2e blog aan het schrijven ben vier ik ook. Met een Cornetto. 

 In mijn vorige verhaal had ik het over 5 punten waarvan ik (achteraf) doorhad dat ze bijdragen aan mijn veerkracht/wendbaarheid en voor een deel antwoord geven op de vraag: Bas, jij, tegenslag, eeuwige optimist, komt altijd goed. Hoe dan?

 Ik blijf het schrijven, dit zijn mijn waarheden, mijn ervaringen en het werkt voor mij. Dat is geen garantie voor succes. Sterker nog, er zijn echt momenten dat ook ik heel erg graag even weg wil kruipen en het ook even niet weet. Het voordeel is wel dat ik dan ook na een poosje weer bedenk: je hebt voor hetere vuren gestaan en de draad weer oppak.

1 van de dingen waar ik rotsvast op kan vertrouwen is:

Bewegen valt achteraf nooit tegen. 

Bas van der Putten go-lemon

Tip 1: Vind een activiteit die bij je past waar je gemakkelijk en laagdrempelig mee kan starten en GA!

Voor mij is dat hardlopen of fitness. Schoenen aan en gaan. Als ik klaar ben voel ik me altijd beter dan ervoor. Niet zo gek, want er zijn talloze studies die aantonen dat regelmatige fysieke inspanning bijdraagt aan vermindering van stress. Het is wel een discipline die je moet ontwikkelen. Niet uitstellen, niet denken misschien over 10 minuten, een uurtje of morgen. Doen!

Tip 2: Train niet alleen fysiek, maar ook mentaal!

Bij mij ontstaat spanning en stress vaak in de ochtend. Geen idee waarom. Het beste wat ik dan kan doen is 1. sporten of 2. switchen

 Switchen voor mij is zorgen dat ik uit de spiraal stap van spanning en negatieve (stress) gedachten. Dat is dus ook meteen antwoord op de vraag: heb jij nooit stress Bas? Absoluut, zeker wel. En een beetje spanning is niets mis mee. Ik ben gespannen als ik een lezing moet houden. Ik ben gespannen als ik aan het eind van een interim opdracht kom en nog niets nieuws heb. Ik krijg stress als mijn financiële reserves afnemen omdat ik weer eens meer uitgegeven heb dan dat er binnenkomt. Dat wil nog wel eens gebeuren met een gezin met 4 kinderen namelijk!

En dan probeer ik dus te switchen. Dat kan ik op verschillende manieren:

  1. Door muziek te luisteren. Ik heb meerdere playlists die mij snel in een betere stemming brengen.
  2. Door bepaalde motivatie filmpjes op Youtube te kijken. Sommige heb ik al meer dan 20 keer gezien.
  3. Door te mediteren.

Die laatste heb ik echt moeten leren en eerst een keer onder begeleiding mee moeten maken. Ik vond het nogal een suf idee namelijk om een beetje met je ogen dicht adem te gaan zitten halen onder begeleiding van een stem en muziek.

Wat ben ik daarop teruggekomen! Er zijn heel wat momenten geweest waarbij een meditatie en mindfulness mij enorm heeft geholpen om in het moment de switch te maken van angst en stress naar optimisme en energie.

En soms, soms is het ook gewoon even zo. Soms moet je spanning en stress even laten zijn. Zeker als je weet dat het tijdelijk is. Het is ook OK om een keer een k.tdag te hebben. Of misschien 2. Daarna is het echt tijd voor verandering. Move it!

“Motion creates Emotion and Emotion is one of the keys to getting unstuck.”

Zoek jij een spreker? #sprekergezocht

Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe ga je om met onvermijdelijke tegenslagen? Hoe zorg je ervoor dat je kijkt naar de roos en niet naar de doornen? Ik biedt inspirerende lezingen aan over GelukPersoonlijke Ontwikkeling en Veerkracht

Ik deel mijn ervaringen en alle kennis die ik heb opgedaan met passie, energie en humor. Het resultaat? Ik breng mensen, individueel of in teams, privé en zakelijk in beweging. En dan kan verandering starten.

Ben jij benieuwd naar mijn lezingen, neem vrijblijvend contact op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meer Blogs