Blog 1: Feed your mind with the good stuff

Bas van der Putten

Blog 1: Feed your mind with the good stuff

Bas van der Putten

Blog 1. Misschien worden het er wel 2. Of 200! Ik heb wel even nagedacht wat ik als eerste zal delen. Diegene die mij persoonlijk kennen weten dat ik een prater ben. Er is ook zoveel te vertellen. Ik heb uren en uren besteed aan het luisteren naar anderen in podcasts, youtube video’s en seminars. Ik heb mij suf gelezen. Op vakantie als mijn vrouw lekker wegzakte in de volgende serial-killer-on-the-loose-crime-thriller, bladerde ik door boeken van bv. Brene Brown, Simon Sinek, Niek van den Adel of Joyce de Ruiter om er een paar te noemen.

In mijn “backward engineering” zoektocht ben ik een heleboel goede tips en guidelines tegengekomen waarvan ik dacht: “Ja, zo doe ik dat ook” of waarvan ik dacht: “dat ga ik vanaf nu ook zo toepassen”

Voed dagelijks je grijze massa met de juiste voeding!

Er zijn in ieder geval 5 cruciale zaken die ik geleerd heb en vaak dagelijks toepas.

 Ik zal de eerste kort bespreken:

1. Voed dagelijks je grijze massa met de juiste voeding!

Ik heb het hier natuurlijk over dat ongekend complexe brein van ons. Er is nog zoveel over te leren, maar we weten ook al best veel. Mijn simpele conclusie voor een goede, optimistische mindset:

“Wat erin gaat, komt er ook weer uit én blijft voor altijd zitten”

Of zoals een van mijn voorbeelden Jim Rohn zegt: “stand guard at the door of your mind”

We leven in een wereld waarin we absoluut overspoeld worden met impulsen, afleiding dmv informatie. Push meldingen, koppen die allemaal gericht zijn op 1 ding: jouw aandacht. En aangezien we al een tijdje in dit tijdperk leven zijn we er al enigszins immuun voor aan het raken en moet men dus nog harder en meer “schreeuwen” voor onze aandacht. Dus de koppen en pushmeldingen worden harder en negatiever om onze aandacht te krijgen. Positief nieuws levert minder kliks op, dus een gemiddelde nieuwssite is een grote bak ellende.

Tip 1: Verminder de negatieve input, zorg voor meer positieve input.

Ik dus gestopt. In ieder geval heb ik het lezen van nieuwssites als nu.nl sterk verminderd. Het journaal op TV skip ik ook. Het is niet dat ik mijn ogen wil sluiten voor wat er in de wereld gebeurt, ik wil en moet alleen de kwantiteit ervan managen. Ik word er gewoon somber van en dat wil ik niet.

 En voor positieve input is Youtube een absolute goudmijn. Gratis en voor niets! En weet je wat het mooie is, als jij interesse toont in zaken als “positive mindset”, “persoonlijke groei” en “veerkracht”, krijg je steeds meer en meer door Youtube voorgeschoteld over deze onderwerpen. Arjen Lubach sprak in 2020 ooit over de online fabeltjes fuik, waarin hij beschreef hoe je van het ene negatieve filmpje zo naar het andere negatieve (complottheorie) filmpje klikt. Die fuik werkt dus ook andersom!

Tip 2: Youtube is je beste vriend voor kennis en inspiratie. Zoek naar het positieve en je zal rijkelijk beloond worden.

 Ik wens je veel succes!

Bas van der Putten go-lemon

Zoek jij een spreker? #sprekergezocht

Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe ga je om met onvermijdelijke tegenslagen? Hoe zorg je ervoor dat je kijkt naar de roos en niet naar de doornen? Ik biedt inspirerende lezingen aan over GelukPersoonlijke Ontwikkeling en Veerkracht

Ik deel mijn ervaringen en alle kennis die ik heb opgedaan met passie, energie en humor. Het resultaat? Ik breng mensen, individueel of in teams, privé en zakelijk in beweging. En dan kan verandering starten.

Ben jij benieuwd naar mijn lezingen, neem vrijblijvend contact op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meer Blogs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte